Ik was lekker op zolder aan het behangen, toen de bel ging. Snel van de ladder gesprongen, het ding aan de kant gegooid omdat anders de deur niet open kon, lijm aan mijn broek afgesmeerd, en stampend twee trappen af. Het zou hem immers zomaar kunnen zijn. Het zou ook de nierstichting kunnen zijn. Nu ja, dan worden ze in ieder geval enthousiast ontvangen.

Mijn voorgevoel liet me niet in de steek. Toen ik de TPG-bezorger met een groot zwart plastic geval in mijn deuropening zag, terwijl hij me verbaasd begroette met “is dit ding voor jou”, alsof hij me kende, wist ik wat George Little ook wist toen hij zijn nieuwe muizenbroertje kreeg: het is vandaag! En toch heb ik er maar 11 dagen op hoeven wachten. Organic is een sympathiek klein bedrijfje en het was net alsof ik niet iets kocht, maar kreeg. Dat was natuurlijk niet zo, inclusief een t-shirt en verzendkosten was het nog geen 200 euro. Daar kreeg ik nog gratis een hipbelt, nog een t-shirt, een deadpoint magazine en 8 stickers bij. Iedereen blij.

Psyched was ik natuurlijk al vanaf het moment dat ik de bestelling plaatste, maar nu ik mijn Organic Full Pad dan mag uitpakken, voelt het als het mooiste en duurste kado dat ik mezelf ooit heb gegeven. Ik ben zelfs voorzichtig met het inpakplastic. Oerdegelijk ziet het er allemaal uit. Mooi afgewerkt, en fantastische kleuren. Die mocht ik immers zelf uitkiezen. Er zit een flap met klittebandsluiting aan vast voor je spullen, een enkel handvat onder wanneer je de pad hebt gesloten, en een dubbel handvat boven wanneer je de flap niet gebruikt. Het draagsysteem zit ook lekker, met een stevige heupriem en een borstriempje. De gespen hierop zijn van kunststof, de sluitgespen aan de flap en de zijkant van de pad zijn van metaal.

Ik ben buiten op de 4 inch dikke mat gesprongen, prima demping. Geen vouw in het midden, alleen de stiknaden van de gekleurde stukken zijn zich- en voelbaar, maar daar blijf ik niet met mijn schoenen achter hangen. De zijkanten zijn voorzien van klitteband, zodat het schuim er op termijn uitkan. Volgens de website was het 3 inch zachte en 1 inch harde foam, en dat klopt ook, maar het is eigenlijk 2 inch zacht, 1 inch hard en 1 inch zacht daarbovenop. Het is maar een detail.

Kortom, ik ben in mijn nopjes met mijn pad. Snel uitproberen in een mooi bos of zo, en iets hogere boulders klimmen dan anders. Voor echte highballs is het ding naar mijn idee te klein (ongeveer 90 x 120 cm), al zorgen de kleuren ervoor dat ik hem van grote hoogte kan zien. Ik zal me in ieder geval een stuk zekerder voelen wanneer ik alleen klim, en ik zie er ook een stuk beter uit met deze hippe accessoire. Mijn bruine Beal padje is vandaag gedegradeerd tot l(a)unchpadje annex ophoogmatje.

It is today!

2 thoughts on “It is today!

 • 22 September 2009 at 14:59
  Permalink

  Cool! Ben op zoek naar een nieuwe dus wil hem wel testen in het bos.

  Vraagje: krijg je nog invoerrechten voor je kiezen (zat er een briefje bij van de douane)?
  En is het zo’n hybride vouwsysteem. Toplaag uit een stuk en lagen eronder gedeeld?

 • 22 September 2009 at 18:03
  Permalink

  Geen briefje gezien van de douane, wel van de United States Postal Service. Een Customs Declaration and Dispatch Note, waarop staat dat er een bouldering kit ter waarde van 25 dollar(!) als gift(!) in het pakketje zit… Verzendkosten waren overigens 66,50 dollar.

Comments are closed.