Ooit kocht ik een paar mooie La Sportiva Miura. Enige nadeel voor mij was de kunstof binnenkant die op den duur ietwat onfris gingen ruiken.

Ooit kocht ik een paar mooie La sportiva Cobra. Lekker snel uit te trekken, waarna je op je blote voeten op gymmatten effectief je voeten kunt poffen. Nadeel: er komt een dikke laag aanslag in je schoenen.

Kortom dit leek me een goed moment op de schoentjes te wassen. 50 graden wasje zodat alle bacterien lekker dood gaan!

Resultaat:

Twee paar oranje schoentjes …

Losgelaten lijm bij het elastiek …

Vervolgens heb ik de cobras met een borstel aan de binnenkant schoongemaakt, omdat ze er nog steeds zwart van het vuil uitzagen …

Ik ga ze als ze droog zijn proberen. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
Wie weet hoe dit beter aangepakt had kunnen worden?

Mislukt experiment?

4 thoughts on “Mislukt experiment?

 • 25 January 2009 at 15:33
  Permalink

  50 graden is blijkbaar te warm. Handwasje dus. Misschien is er voor de nieuwe generatie Cobra’s andere lijm gebruikt die wel tegen zulke temperaturen is bestand. Je hebt inmiddels vast een nieuw paar waarmee je de proef op de som kunt nemen…

  Het lijkt erop dat je ze in de wasmachine hebt gewassen. In dat geval zou ik ze zeker niet bij elkaar in een wasje stoppen, maar de kleuren sorteren. Zo heb ik het tenminste geleerd. En reken erop dat leren schoenen een maatje kleiner uit de trommel komen.

  Ikzelf doe helemaal niks om mijn schoenen te onderhouden. Tegen de tijd dat ze zo erg stinken dat ik me ervoor ga schamen zijn ze meestal door het rubber heen.

 • 9 February 2009 at 19:07
  Permalink

  Tja ik doe het ook netjes met de hand. Zo warm dat ik net mijn handen nog in het water kan steken. (Dat zal ook rond de 50° liggen denk ik zo)

  Kleuren scheiden is wel een grote noodzaak bij de Cobra’s. Die schoenen geven zoveel kleur af dat je na een dagje DWS, nog 4 dagen oranje voeten hebt.

 • 29 March 2009 at 0:58
  Permalink

  Je cobra’s kun je helemaal binnenste buiten draaien.
  dan kun je ze pas echt goed schoon maken.

 • 4 April 2009 at 11:29
  Permalink

  Dat klonk als een goede tip! Meteen geprobeerd!
  Vraag ik me tijdens mijn kansloze poging ineens af of de post niet op 1 april gemaakt was. Nee, dat dus niet. Ik vraag me af of je je cobra’s zonder ze te beschadigen binnenstebuiten kunt draaien.

Comments are closed.