Ok. Als ik toch bezig ben met muziek dan moet ik het natuurlijk ook over hiphop hebben. In de jaren 80 ben ik er wel snel achter gekomen dat mijn liefde voor hiphop moeilijk is over te dragen. Maar dit zijn toch echt wel toppers. Drie filmpjes van drie verschillende rappers.
De eerste, Killer Mike maakte met R.A.P Music een modern album met ouderwetse old skool hiphop feel. Niet super bijzonder maar wel erg lekker. De tweede Kendrick Lamar (vanavond in DWDD) heeft een modernere sound. Stijl is moeilijk te beschrijven, zit meer in

de alternatievere, rustigere hoek. Zijn album eindigde hoog in de eindlijstjes verleden jaar. Drank hieronder is wat mij betreft een van de betere tracks.
De laatste en wat mij betreft de beste, A$ap Rocky, heeft net zijn eerste album uit en wat een vette shit. Alsof hiphop opnieuw is uitgevonden. Nummers met een kop en staart, rauw, diepe bassen, sferische soundscape en hele goeie raps. Het nummer hieronder (live met de Roots) is een van de beste maar er staan op de plaat ook veel rustigere, sferische nummers die erg spacye zijn. Check het uit, allemaal te vinden op spotify. En anders draai ik het wel in de auto als ik weer eens mee ga naar Bleau. En dan eindig ik toch weer on-topic.

Meer muziek