Onze traditionele Valentijnstrip naar Fontainebleau viel dit jaar helaas in het water wegens veel regen. Gelukkig konden Arnold, Bernhard en ikzelf het ons permitteren om toch een zondag en maandag naar Bleau af te reizen. Met Michiel en Bart in the House hadden we prima inspiratie. Ook waar het om boulderen gaat…

Voor mijzelf was vooral de zaterdag een topdag. Ik klim niet zo vaak zevens. Zeker niet 3 op een dag. Maar dit weekend dus wel. Het zal aan het gezelschap, de prima omstandigheden, en waarschijnlijk aan het aanrijdtijdstip gelegen hebben. Normaal komen we om 2 uur ‘s nachts aan, nu was het 8 uur ‘s avonds. De maaltijd met wijn erna konden blijkbaar geen kwaad meer doen.

Apremont Oust stond op het programma, Onde de Choc was een mooi doel om te klimmen. Helaas voor ons net iets te moeilijk, vanwege de enorme zwaaihak, maar liggen nog verscheidene andere leuke boulders in de nabije omgeving. RĂªve de Pierre had Bernhard al geklommen, dus de beta was zeer welkom, en omdat Arnold er zo lekker in begon zag ik het ook wel zitten. Slopers liggen me wel, en na tig pogingen lukte de boulder. Triomf! Weekend geslaagd, al was ik net zo lief met een 6 begonnen als eerste boulder. Tussen de pogingen in Onde de Choc door deed Bernhard nog wat probeersels in Fosse Ailleurs, naar verluid een 7a+. Het begin van een 5c, maar een verre pas naar rechts naar een sloper vanaf een sloper. De linkerduim zou me helpen. Dus niet! Uiteindelijk was het een open hand die me naar rechts bracht, en door overtuigend spotwerk van Bernhard kon ik de scherpe marmerplak met links overkruisen. Een mantel op links, en toppen. Softe 7a+, maar toch lekker gedaan!

Dat was eigenlijk al veel meer dan waar ik op had kunnen hopen, dus toen de mannen naar Deltaroc verhuisden heb ik ze hun gang maar lekker laten gaan. Prachtige boulder, en een moeilijke start op randjes en weinig om op te staan. Vervolgens door via een kant met slopers en een schijnbaar lastige top. bernhard en Arnold klommen hem toch wel snel, en ik heb hem ook maar gedaan… Topdag.

De dag erna naar Cuvier. Geen deuk in een pakje boter geboulderd, al was het schitterend weer. De taartjes in Milly en het gezelschap maakten het perfect dit weekend!

Nog ff snel

2 thoughts on “Nog ff snel

  • 7 April 2014 at 14:03
    Permalink

    Toch nog even opgezocht voor de statistieken: Fosse Ailleurs was mijn 100e boulder in Bleau vanaf de zesde graad.

Comments are closed.